+4530263386 info@newtonfitness.dk

Drømmer du om at blive professionel sports udøver? eller blot at leve et langt og aktivt liv med din yndlings sport?

Hver dag ser vi mennesker med den drøm, vi ser ilden i øjnene, vi ser hvor stor en del af livet en sport på højt plan er, både socialt og personligt. Desværre ser vi ofte bagsiden af den drøm, vi ser drømme blive knuste når en skade sætter en stopper for det, som skulle være ens drømme liv.


Det er et ufravigeligt krav at der skal trænes i utroligt mange timer for at kunne gøre sig blandt de bedste, uanset sportsgren. Den mængde af træning sætter kroppen under et enormt pres, det er klart at kroppen styrkes af træning, men det er faktisk hvile og ernæring som spiller den største rolle i forhold til muskel opbygning. Faktisk spiller hvile en større rolle end den i dag tilskrives i idræts livet. Det er også i søvnen, under hvile at hjernen lagrer de nye ting der læres og opleves. Vi ser ofte at balancen mellem træning og hvile er tippet til fordel for træning, desværre ser vi også en del skader som er forårsaget af denne ubalance.

Newton Fitness sponsoratet

De fleste sponsorater handler om penge til udstyr eller dækning af rejse/leveomkostninger. Et Newton Fitness sponsorat handler om viden og træning, om at ligge den rigtige trænings strategi, som atleten kan arbejde ud fra.
Vi har Pt. 2018-2019 aftaler med 2 atleter Frederik Bjerre & Rasmus “H” Henriksen, som begge spiller Håndbold på højt plan, og vi har stor interesse i at få nye talenter i ”folden”. Så har du en drøm om at kunne leve af din sport og har du lyst til at arbejde med din fysiske form, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Newton Fitness trænings strategi

Fundamentet skal være i orden og er efter vores overbevisning det vigtigste der findes. Grund træning / Basal træning er forudsætningen for at sports specifik træning giver mening. Træning bør ses ud fra et yin & yang synspunkt, der skal skabes balance!

Aktivitet

Hvile & restitution

Tung vægt træning

let vægt træning

Muskelstyrkeforholdet omkring leddene

Afspænding

Udstrækning

Mobilitet

Sport specifik træning

Basis træning

Kamp afvikling/ konkurrence

Et hvert trænings program skal altså tage hensyn og skabe balance mellem alle ovenstående elementer. Hvis denne balance er tilstede er risikoen for skader langt mindre end hvis der hersker stor ubalance.

Fraværet af skader er langt det vigtigste parameter når det kommer til udvikling af en atlet, derfor er dette også en af grundstenene i Newton Fitness træningen.

Newton Fitness & Indian Clubs

Når man tager udgangspunkt i ovenstående og sammenholder det med de trænings metoder der i dag er dominerende i dansk idræt, kan man hurtigt se at der er en over repræsentation af de tunge/ hårde trænings metoder, og dermed en under repræsentation af de bløde trænings former, samt hvile og restitution.
Af den grund er vores fokus også på at sætte ind med Indian Clubs træningen som på meget kort tid effektivt genopretter balancen mellem den hårde og bløde træning og genopretter kroppens balance i forhold til muskelstyrke, mobilitet og stabilitet omkring leddene.
Når balancen er genoprettet, kan Indian Clubs bruges til at skabe en styrke som er svær at finde i andre trænings former. Vi kalder det ”styrke i bevægelse”. Det er en massiv fordel at kunne producere stor styrke langt fra kroppens center (også kaldet core), og mens kroppen bevæger sig for eksempel i løb eller helt på kanten af ens balancepunkt (lige inden man falder).


Styrke i gentagelsen er også et vigtigt men overset element i træningen af en atlet, det er super fint at kunne presse 100 Kg fra bænken 1 til 5 gange, men det er langt mere relevant at kunne flytte 1 kg 1000 gange.
Det er lige præcis her hvor Newton Fitness og Indian Clubs har sin største styrke, her er 1000 gentagelser klaret på Ca. 45 minutter og indgår som en naturlig del af den øvrige træning og opvarmning til kampe/konkurrence.
Har du lyst til at prøve at træne med Newton Fitness? Så er det bare med at kontakte os.